DE FAMILIE VELDMEIJER

De familie Veltmeier leefde in het jaar 1684 in Liesborn te Duitsland . Waarschijnlijk waren er al vóór 784 al boerderijen in de omgeving van de doopkerk Liesborn. De naam was dan ook in die tijd Feltmeijer – Feltmaijer. Deze naam is ontstaan omdat de familie op het platteland werkte als maaiers van gras en graan,

Stephan Schomaker was met Gertrud Veltmeier getrouwd. Waarschijnlijk erfde Gertrud het huis/boerderij van haar ouders. De echtgenoot moest toen het recht/wet om de naam van de boerderij accepteren, waarmee hij getrouwd is. Dit is hoe de achternaam verandert was van Schomaker naar Veltmeier. Deze methode komt van oudsher, zoals alles nog per hand was opgeschreven. Bij het veranderen van eigendom van een Huis/ Hof (met andere eigenaren), bleef de achternaam b.v. in belastinglijsten bestaan. Altijd hetzelfde huisnaam/achternaam. Dus hoefde niets verwijderd te worden of herschreven! De familie Schomaker woonde in Liesborn, boerenstand Hentrup nr. 25. Landeigenaar was Freiherr von Nagel op kasteel Vornholz in Ostenfelde. De compilatie van de genealogieën van verschillende Liesborner families heeft de leraar Heinrich Terhaar (1866 – 1932) verzameld.

Anton (Antoni ) FELTMEIER ( VELDMAIJER), vertrok uit liesborn om op 24-jarige leeftijd te huwen met Peternelletje Evertzen in 09-10-1746 voor de kerk te Maartensdijk.

Op 15 mei 1785 verhuisd Willem Antoni naar Hilversum met Willempje Aardse Suuk.veldmaaier